Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Napsütéses, száraz időre időre lehet ma számítani


Kedden sokfelé indul párásan, ködösen a nap. Zúzmarás ködre is számíthatunk. Északon, valamint a középső és keleti tájakon akár egész nap megmaradhat a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet. Máshol többnyire napos idő várható, esni sehol sem fog. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban -8, 0 fokot mérhetünk. Délután a napos tájakon 5-8, a tartósan ködös, felhős körzetekben 0-4 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerda reggelre is sokfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként napközben is tartósabban ködös, szürke időre van kilátás. Máshol változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -7, -1 fok közé hűl a levegő. Napközben 4-9, a tartósan ködös tájakon 0-3 fok közötti csúcshőmérséklet valószínű.

Csütörtökön beborul az ég és egy hidegfront hatására egyre többfelé elered az eső. Északkeleten késő délutántól vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. A nyugatias szél főként északon, északkeleten lehet élénk, erős. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Pénteken többnyire felhős időre, szűrt napsütésre van kilátás. Délután egy melegfrontnak köszönhetően ismét több helyen, főként a Dunántúlon alakulhat ki eső. Az északnyugati többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 4-9 fok között valószínű. Szombatra változóan felhős-napos, sokfelé szeles idő körvonalazódik számottevő csapadék nélkül. A délutáni órákban 7 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük