Napsütés és fagy is lesz a hétvégén

Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén, de a hajnali órákban helyenként fagy is várható, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek

Túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de csapadék nem lesz. A legmagasabb hőmérséklet döntően 20-23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet.

Szombat

Az ország nagy részén csak rövidebb, vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező fronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Északkeleten, az északi völgyekben néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet, figyelmeztetnek. A maximumhőmérséklet 16-24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap

Reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, az ég is döröghet. Majd északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.