Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Napsugaras, simogató tavasz jön – Rég nem volt ilyen meleg márciusban


Napról napra melegszik az idő, a hét közepére berobban a tavasz – írja az Időkép. A hét első felében sok-sok napsütésre számíthatunk, felhők alig lesznek az égen. Esőre nincs kilátás.

Kedden sem lesznek felhők az égen a Kárpát-medence felett, ragyogó napos időben lesz részünk. Délkeleten megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban még szinte az egész országban fagyhat, -6, 0 fok várható. Délután 14-19 fokig melegszik a levegő.

Szerdán folytatódik a derült, száraz idő. Gyenge, mérsékelt lesz az északkeleti szél. Hajnalban gyenge fagy még több helyen lehet, délután viszont már igazi tavaszi hőmérsékletre készülhetünk, 16-21 fok várható.

Csütörtökön tovább fokozódik a meleg, több helyen átlépjük a 20 fokot, hajnalban viszont még lehet helyenként gyenge fagy, ekkor -3, +3, délután pedig 18-22 fok várható. Marad a derült, száraz idő. Az északnyugati, északi szél helyenként feltámad.

Pénteken is csak kevés felhő lesz felettünk, csapadék továbbra sem érkezik. A légmozgás mérsékelt lesz. Délután 15-20 fok valószínű.

Hétvégén napos-gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb egy-egy gyenge zápor alakulhat ki. Helyenként feltámadhat a légmozgás. Hajnali fagy néhol a fagyzugos helyeken lehet még, a maximumok 20 fok közelében alakulnak.