Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Napról napra hidegebb lesz: kiadták a figyelmeztetést, szombaton előfordulhat a jégeső és zivatar


Délelőtt nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható, majd délutánra egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb napsütés.

Elszórtan – főként hazánk északnyugati kétharmadán – valószínű kisebb eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként – záporok, zivatarok nyomán is – megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Döntően közepesen felhős idő várható, a szélvédett északkeleti tájakon foltokban pára, köd is képződhet. Az esti órákban még helyenként előfordulhat eső, zápor, majd az éjszaka további részében csapadék nem valószínű. A Dunántúlon megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, a Balaton, Bakony térségében reggel már viharos lökések is előfordulhatnak – írják a HungaroMet honlapján. 

Vasárnap

Általában felhős, borult lesz az ég. Szórványosan eső, zápor, néhol zivatar előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon és estig északkeleten kisebb a csapadék esélye. Legtöbb helyen a Duna-Tisza közi összeáramlási zónában és a Dél-Alföldön eshet. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet többnyire 9 és 18 fok között várható.

Hétfő

Jellemzően csökken a felhőzet, de a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor. Csak délutántól csökken a csapadékhajlam. A szél helyenként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük