Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Nagyszerű hír! Az osztrák-magyar orrspray néhány nap alatt kipucolja a koronavírust a szervezetből

A pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és az osztrák Cebina továbbra is gőzerővel dolgozik a koronavírus elleni vakcina és egy vírus ellenes orrspray kidolgozásán. Ez utóbbi úgy tűnik néhány nap alatt kipucolja a vírust a szervezetből.A bécsi Cebina nevű cég a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratóriummal karöltve jelenleg egy koronavírus elleni vakcinán és egy igen ígéretes vírusölő orrspray kifejlesztésén dolgozik. A magyar kutatókat is felsorakoztató osztrák biotechnológiai cég vezérigazgatója, a szintén magyar Nagy Eszter, a Világjárók Klubja YouTube-csatornának adott interjút.

Az allergiaellenes orrspray, ami hatásosnak ígérkezik a koronavírus legyőzésében, már a humán klinikai vizsgálati fázisban tart. Az azelasztin-hidrokloridot tartalmazó szérumot évek óta alkalmazzák az allergiás betegségek kezelésében. A cég vezérigazgatója elárulta, hogy a PCR-teszten pozitív mintát adók között azt tapasztalták, hogy a szer pár nap alatt képes eltávolítani a szervezetükből a vírust.

NEM BETEGSZENEK MEG, ÉS NEM IS LESZNEK FERTŐZŐKÉPESEK

– magyarázta a gyógyszerész végzettségű Nagy Eszter.

A vakcináról a cég vezetője elárulta, hogy

OLYAN OLTÓANYAGOT SZERETNÉNEK ELŐÁLLÍTANI, AMI NEMCSAK A SARS-COV-2-ES, HANEM MÁS TÍPUSÚ KORONAVÍRUSOK ELLEN IS VÉD.

A Cebina cég nem csak a pécsi virológusokkal dolgozik együtt. Az innsbrucki virológiai laborral – ahol szintén van magyar szakember – a koronavírus dél-afrikai variánsával szemben tesztelik a vakcinát és az orrspray-t – írta meg az Index.

– Magyarországon és Lengyelországban is magas szinten van az orvosi kutatás. Az, hogy az akadémiai kutatásból alkalmazott kutatás, majd gyógyszerfejlesztés kezdődjön, még gyermekcipőben jár ebben a régióban.

NÉMILEG A MISSZIÓMNAK ÉRZEM, HOGY EZT ELŐRELENDÍTSÜK; A BEFEKTETŐINK TÁMOGATJÁK EZT AZ IRÁNYT– fogalmazott Nagy Eszter.

/www.borsonline.hu/