Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Nagyszabású teszt keretében vizsgálták a kávéfőzőket – ezek lettek a legjobbak


Majdnem száz kávéfőzőt “vizsgáztattak” egy nagyszabású teszt keretében – közölte a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A legolcsóbb, 20 ezer forintnál is olcsóbb gép lényegében ugyanolyan eredményt ért el, mint a legdrágább készülék.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének legfrissebb tesztjében összesen 90 kávéfőző, köztük több manuális – őrölt kávéval működő -, automata – vagyis beépített darálóval rendelkező – és kapszulás gép vizsgázott. Laboratóriumban, nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt megnézték, milyen minőségű kávét főznek a gépek, milyen gyorsan készül el egy-egy adag, mennyire jól használhatóak a készülékek és az energiafogyasztást is figyelembe vették.

Mi lett végeredmény?

A tesztelt termékek átlagára 16-814 ezer forint között mozog. A legdrágább Sage Oracle Touch összesítésben 69 százalékos eredményt ért el, a legolcsóbb Bosch TAS1402 Tassimo Vivy 2 pedig 68 százalékkal zárt – derül ki az összesítésből.

A kávéfőzőteszt végeredménye itt található (fizetős tartalom).

A teljes mezőnyből 57 termék kapott legalább 4 pontot a maximálisan lehetséges 5-ből az elkészült eszpresszó minőségére. Az összesítésben legjobb 80 százalék felett végzett kávéfőzők között megtalálhatjuk a Sage, Jura, DeLonghi, Krups, Melitta, Siemens, Philips és Miele márka egyes termékeit.

Ahogy az általában lenni szokott, ezek közül több márka más kávéfőzője pedig a lista másik, kevésbé előnyös részén végzett, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy érdemes alaposan utánajárni a termékjellemzőknek és nem csupán márka alapján választani.