Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagyot megy az árfigyelő honlap: akár naponta is változtatják áraikat a magyar boltok


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett árfigyelő oldalon az összes letöltések száma alig egy hét alatt elérte a 25 milliót. Ennek oka, hogy már most a továbbfejlesztett változaton dolgoznak.

1200 bolt és 60 termékcsoport

A GVH szombaton közölte az MTI-vel, hogy jelenleg hat kiskereskedelmi lánc közel 1200 boltjában több mint hatvan termékcsoport árai találhatóak meg az Árfigyelő.gvh.hu oldalon elérhető árfigyelő rendszerben. Ennek köszönhetően bárki és bármikor könnyedén össze tudja hasonlítani az azonos termékek árait a különböző kiskereskedőknél. Ezáltal a vásárlók a legjobb árakon szerezhetik be az élelmiszereket, így nemcsak időt, hanem pénzt is megtakaríthatnak a vásárlásaik során.

Naponta frissül

Minden cégnek kötelessége naponta frissíteni az egyes termékek árait. Ennek következménye az lett, hogy látványosan reagálnak egymásra, hiszen már az első napokban több olyan termékcsoportban is árcsökkenést végeztek, amik korábban nem estek az akciós termékek kategóriájába. A különböző akcióknak köszönhetően a kiskereskedelmi láncok versenyeznek egymással. Az egyik üzlet például kifejezetten az árfigyelő oldal indulásával együtt csökkentette több mint száz termékének az árát – írja a Világgazdaság.

Az első héten szinte csak jó tapasztalatokról számoltak. Az árfigyelő nemcsak az egyes termékek árának összehasonlítását teszi lehetővé, hiszen hatékonyan hozzájárul ahhoz, hogy a piaci verseny élesedjen, az árak csökkenjenek, ami az infláció gyorsabb letörését eredményezheti.

A nemzeti versenyhatóság és az oldal kidolgozásában szerepet játszó munkacsoport, aminek a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az Agrárminisztérium, valamint az Igazságügyi Minisztérium is tagja, várja azon kiskereskedők jelentkezését is, akik önkéntesen kívánnak csatlakozni ehhez a rendszerhez. Az információkat a GVH oldalán találhatják meg.

Már dolgoznak az újításokon

A két hónap alatt kidolgozott rendszer tehát már javában működik, a munkacsoport és a hivatal pedig már azonnal elkezdett a továbbfejlesztésen gondolkodni. A jövőben amellett, hogy mindenki egyedileg összeállíthatja és elmenthetni a saját bevásárló listáját, kalkulátor segítségével számolhatjuk ki, hogy mennyi lesz a vásárlás végösszeget.

Emellett a felhasználói igényeknek megfelelően már fejlesztik az okostelefonos megjelenítést, valamint a térképes funkciókat egyaránt. A cél, hogy tovább segítség a vásárlókat az árak összehasonlításában, hogy mindenki megtalálhassa a legjobb ajánlatokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: