Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy változás jön az utakon, fontos figyelmeztetést adtak ki az összes magyar autósnak


Bár január elsejétől az autósoknak nem muszáj maguknál tartaniuk az autó forgalmi engedélyét és a jogosítványt, baleset esetén továbbra is meg kell adniuk a kárrendezéshez szükséges adatokat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) közleményben emlékeztetett arra, hogy ha az autó forgalmi engedélye és a jogosítvány érvényes, valamint szerepel a magyar nyilvántartásokban, egy vasárnap életbe lépő jogszabálymódosítás miatt

TÖBBÉ NEM SZÜKSÉGES, HOGY AZOKAT MINDIG MAGUKNÁL TARTSÁK AZ AUTÓSOK.

A rendőrség a helyszínen, elektronikusan is tudja ellenőrizni ezeket az igazolványokat. A Mabisz figyelmeztetett: ha a közúti balesetben nem sérült meg senki és az érintettek nem tartják szükségesnek a rendőrség értesítését,

A FELEK TOVÁBBRA IS KÖTELESEK ÁTADNI EGYMÁSNAK A SOFŐR, A GÉPJÁRMŰ ÉS A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS AZONOSÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ADATOKAT.

Az autó azonosításához jellemzően elegendő a rendszám és esetleg az alvázszám megadása. Amennyiben a rendőrség értesítése nem kötelező, mert nem sérült meg senki, de valamelyik fél mégis hívja a rendőrséget, akkor a járművezetőknek meg kell várniuk az intézkedést.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük