Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Napi gyors: a nap legfontosabb hírei egy helyen

Nagy változás jön a gázóra-leolvasásnál: erről mindenkinek tudnia kell


Visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere az MVM-nél, vagyis megszűnik az a gyakorlat, hogy elég lefényképezni és beküldeni a mérőállást, netán egy cetlire felírni a leolvasott értéket és hátrahagyni a szolgáltató munkatársának, írta a Világgazdaság.

Készítő: Beliczay László
|
Forrás: MTI/MTVA

Gázóra-leolvasás változása

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben a levélben megadott, ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét, írja a portál.

Az ügyfeleknek azonban nem kell majd a leolvasót a felhasználási helyen várniuk, mert a DL Kft. munkatársa hagy náluk egy leolvasási értesítőt, rajta elérhetőségekkel és az egyéb szükséges információkkal. Amennyiben a leolvasó a jelzett időszakban, az első felkeresés alkalmával nem tudja a gázmérőt leolvasni, akkor hagy egy másik értesítőt a következő felkeresés időpontjával és a saját telefonos elérhetőségével.

Fontos, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A kft. kéri, hogy ezt az ügyfél a saját biztonsága érdekében mindig ellenőrizze. A leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni.

A változásra azért van szükség, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Mivel a pontos elszámoláshoz szükséges a személyes leolvasás, a DL munkatársának be kell jutnia a gázmérőhöz. A cég azt kéri, hogy az ügyfelek tegyék lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük