Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Nagy váltás a magyar rendőrségnél, olyan autókat vettek, amilyeneket még soha

Közel száz darab új járművet vásárolt az ORFK, egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a 2020. évi jóváhagyott költségvetése terhére, nyílt közbeszerzési eljárással 45 darab Skoda Kodiaq Ambition, valamint 50 darab VW T6.1 kombi típusú 9 személyes, és 3 darab VW T6.1 Multivan 6 személyes mikrobuszt vásárol” – írta a rendőrség a Vezess kérdésére. A már felmatricázott, de még fényhidak nélküli Kodiaqokat már korábban lefotózták egy budaörsi telephelyen.

A 98 DARAB JÁRMŰ ÖSSZESEN BRUTTÓ 949,64 MILLIÓ FORINTBA KERÜL.

 A legdrágábbak – a fényezés hivatalos nevén – a reflexezüst színű „VW T6.1 kombik”, ezek ára darabonként bruttó 14,15 millió forint, kettőt vesznek belőlük. Ugyanebből a járműből 48 darab cukorfehér színű is lesz, ezek egyenként bruttó 13,82 millió forintba kerülnek.

SKODA KODIAQBÓL ÖSSZESEN 43-AT VÁSÁROLNAK KRISTÁLYFEHÉR SZÍNBEN, BRUTTÓ 9,88 MILLIÓ FORINTOS DARABÁRON, VALAMINT KETTŐ EZÜSTSZÜRKÉT EGYENKÉNT 9,93 MILLIÓÉRT. 

Szabadidő-autókat korábban nem vásárolt a rendőrség, a korábbi évek beszerzéseiben a kombi Octaviák szerepeltek abszolút túlsúllyal.

Kétliteres, 150 lóerős dízelmotor hajtja majd a hatfokozatú kézi váltóval és összkerékhajtással szerelt Skodákat. Az autók 2021-ben állnak szolgálatba, és a rendőrség közlése szerint számos különféle egységük kap belőlük országszerte.

A beszerzett gépjárművek a rendőrség valamennyi területi szerve – a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok, Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, Nemzetközi Oktatási Központ, továbbá a rendvédelmi technikumok – részére kerülnek kiadásra” – írta az ORFK.