Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy segítség: a kormány már utalja a szeptemberi családtámogatásokat


A hamarosan kezdődő új iskolai tanév miatt a szülők nagy segítségére lehet, hogy a Magyar Államkincstár a szokásosnál hamarabb utal.

Az EMMI tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár augusztus 23-tól, vagyis mától folyósítja a szeptemberi családtámogatásokat: a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást – tudta meg a Pénzcentrum. A bankszámlával rendelkező jogosultakhoz várhatóan kedden érkezik az utalás, de a postai kézbesítés is megtörténik a hét első felében.

Az intézkedés 1,2 millió gyermekes magyar családot érint, és mivel szeptember elsején indul az új iskolai tanév, így a szülők nagy segítségére lehet, hogy a szokásosnál hamarabb utalják a szeptemberi családi támogatásokat.

A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Az összeg 2009 óta nagyjából változatlan, ám az Orbán-kormány okkal nem emel, mivel a jobboldali-konzervatív családpolitika nem igazán hisz az alanyi jogon járó támogatásokban. Ők inkább a munkaalapú társadalom kiépülését szorgalmazzák, így szívesen támogatják a gyermeket-gyermekeket nevelőket, ám csak abban az esetben, ha a szülők dolgoznak.