Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy őszi előrejelzés: ilyen időjárás várható szeptemberben, októberben és novemberben


Colorful autumn forest. Beautiful rural scenery.

Mutatjuk, mire számíthatunk szeptemberben, októberben és novemberben.

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi egy kicsit úgy érezzük – talán a vírushelyzetnek köszönhetően is -, mintha az idei nyár kvázi elmaradt volna. Persze érthető ez valamilyen szinten, hiszen nem tudtuk magunkat 100 százalékosan elengedni a Covid-19 okozta szituáció következtében, illetve az utazásaink nagy részének is lőttek ebben az évben. Akárhogy is, lassan vége a forró szezonnak, mi pedig szokásunkhoz híven minden évszak végén belenézünk a korai előrejelzésbe – ami az időjárást illeti -, mert kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul a következő pár hónap, jelen esetben az ősz a mostani adatok alapján (melyek természetesen változhatnak menet közben). Mutatjuk, mi várható szeptemberben, októberben és novemberben az AccuWeather szerint.

Nem olyan rég arról írtunk, 2020-ban viszonylag korán köszönt be az ősz, már augusztus végén számolhatunk némi lehűléssel és több csapadékkal. A korai előrejelzés alapján az idei szezon kevés esőt és enyhe időt tartogat.

Fotó: AccuWeather

Szeptember

A szeptember alapvetően meleg és napos lesz még, csak az utolsó hetében kell számítani lehűlésre, 20 fok alatti hőmérsékletre. Csapadékban szegény lesz a hónap a jelenlegi adatok szerint. Ha esetleg késői vakációt terveztél, jól gondolkodtál.

Fotó: AccuWeather

Október

Októberre is igaz, ami szeptemberre: inkább a hónap második felétől érkezik meg a hidegebb idő, amikor a hőmérséklet átlagban 16-17 fok körül mozog majd. Úgy tűnik, ez a hónap sem bővelkedik majd esőben, de ezt mi egyáltalán nem bánjuk. Persze ezek korai adatok, a helyzet változhat addig.

Fotó: AccuWeather

November

Novemberre vonatkozóan még csak fél havi adatokat láthatunk, de ezek alapján ebben a hónapban sem lesz részünk túl sok csapadékban. Az átlag csúcshőmérséklet nyolc fok körül mozog majd.

/www.femcafe.hu/