Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy országos razzia kezdődik hétfőn a magyar utakon


A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig – számolt be az Index.hu a hatóság tájékoztatásáról.

A tájékoztatás szerint a razziát a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 7. Rail Action Week elnevezésű akció keretében hajtják végre. Nyomatékosították: az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására.

A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését, továbbá azt, hogy a vasúti jelzőberendezéseket, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközöket, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközöket megrongálják

– magyarázták a razzia célját a közleményben.

A HÉTFŐN KEZDŐDŐ ELLENŐRZÉS FOLYAMÁN KIEMELT FIGYELMET FORDÍTANAK A MOZGÓ VONATOKRA TÖRTÉNŐ FEL- ÉS LESZÁLLÁSRA, VALAMINT A VASÚTI KÖZLEKEDÉS FOLYTONOSSÁGÁT VESZÉLYEZTETŐ JOGELLENES ÉS TILTOTT CSELEKMÉNYEK MEGELŐZÉSÉRE.

Az Index emlékeztet: az utóbbi hónapokban megszaporodtak Magyarországon a vasúti átjárókban történő balesetek, ezért a MÁV néhány hónapja „Érj haza biztonságban!” címmel országos baleset-megelőző kampányt indított.

A drasztikus emelkedések miatt indított közlekedésbiztonsági kampány a lakosság általános edukálását, a problémára való rávilágítást tűzte ki célul, elsősorban a figyelemfelkeltés és a közlekedési morál javítása érdekében. Kiemelték: az elmúlt 14 évben nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset, azokat a figyelmetlenség vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük