Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Nagy kapások és 57kg-nyi zsákmány: beregi generációk családi horgászversenye Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Sok beregi családban apáról- fiúra vagy éppen leányra száll a horgászat szeretete. A horgászat évszázados hagyományokra tekint vissza itt a Beregben, s annak szívében Vásárosnaményban is. A remek kikapcsolódást nyújtó horgászat, a halfogás élménye, valamint a festői környezet is különlegessé teszi a az egyik legnépszerűbb sportágat, melyet ki hobbi, ki pedig profi módon űz. A Vásárosnaményt övező természeti adottságok, ehhez a legmegfelelőbb táptalajt bitosítják a városban és a térségben élők, valamint az ide látogatók sporthorgászok számára is. A számtalan erre alkalmas helyszín közül kiemelkedik a Bereg kapujának festői szépségű holtága, a gergelyiugornyai Keskeny-holtág. A Keskeny autentikus halfaunája, a minden kapásra más halat fogok izgalma, a horgászat egyedisége, és az itt található beregi táj szépsége akkora élmény, amit máshol biztosan nem lehet átélni, főleg ha az itt szerveződő Postás Horgászegyesület ezt színes programokkal is fokozza az év egész szakában.

Ilyen rendezvény került lebonyolításra a hétvégén is, ahol ezúttal a tagok és családtagjaik mérettethették meg magukat két kategóriában, az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Szűcs Imre emlék házi halfogó versenyen. A házi verseny különlegességét az adja, hogy három beregi generáció méretteti meg magát, felhőtlen kikapcsolódást biztosítva a népes számmal induló résztvevők számára. A Postás Horgászegyesület kimondott célja ezzel, hogy a fiatalabb korosztállyal is megismertessék a horgászatot, bemutatva a különféle fogásokat és trükköket. Továbbá az, hogy a gyermekeket egy kicsit jobban bevezessék, ezzel pedig megszerettessék a horgászat világát. E mellett az egyesület alapítójára, Szűcs Imre bácsi emléke előtt is tisztelegnek, aki számos horgászgenerációt segített tanácsaival és tapasztalataival.

A hatvan főből álló, több generációt elölelő versenyzői gárda már korán hajnalban a Keskeny-holtág partján gyülekezett, ahol a regisztráción estek át a verseny résztvevői. A regisztráció után egyesület vezetői Magyar Péter titkár, Szabó Gábor elnök, valamint László Csaba gazdasági vezető köszöntötte a jelenlévőket. A köszöntő beszédeket követően sorszámot húztak a versenyzők és ki-ki helyének megfelelően vonult az általa választott horgászhely helyszínére. A küzdelem László Csaba kürtszavára indult, s közel négy óráán át tartott. A rutinos felnőtt versenyzők mellett, a gyerekek is nagy elánnal kezdték el a házi halfogó versenyt, ahol horgász helyenként eltérő módszerek sorakoztak fel. Természetesen szülői felügyelet és gondoskodás mellett. A verseny végeztével először a gyerek versenyzők által fogott zsákmány mérlegelésére került sor, ahol összesen 15.310 gramm hal került kifogásra, melyből Kokas Ábel 5600 grammos teljesítményével érdemelte ki a végső győztesnek járó kupát, valamint érmet .A felnőtt versenyzők már termelékenyebbek voltak, hiszen ők 41900 gramm halat fogtak összességében, ahol számos szép pontyfogás is mérlegelésre került. a végső győzelmet végül Kajdi Tibor 7200 grammos öszfogásával érdemelte ki. Különdíjban részesült idén is a legkisebb halat mérlegelő versenyző, aki ezúttal Kósáné Fejes Krisztina volt, 780 grammos fogásával.

A mérlegelést követően a versenyszabályzathoz híven visszaengedték a fogott zsákmányokat a Keskenybe, melyet az ünnepélyes díjátadó ceremónia követett, ahol a két kategória első három helyezettjén túl, vigasz- és különdíjakat is kaptak a versenyzők. A díjakat Filep Sándor polgármester adta át a győzteseknek. A verseny hivatalos lezártával egy közös baráti ebéd keretein belül, igazi beregi babgulyást fogyaszthattak el a verseny résztvevői.

VIII. Szűcs Imre emlék házi halfogó verseny eredményei:

Ifjúsági- és gyermek kategória:

1. Kokas Ábal 5600 gramm (három fogott ponty)

2. Szűcs Levente 1960 gramm,

3. Ducsi Balázs 1740 graam

4, Kósa Róbert 1040 gramm

4. Kósa Alex 1040 gramm

6. Magyar Boglárka 1000 gramm

7. Szabó Máté 940 gramm

8. Balogh Kornál 720 gramm

9. Magyar Dávid 560 gramm

10. Szűcs Benedek 500 gramm

11. Szabó Lídia 150 gramm

12. Lengeyeé Ádám 60 gramm

Felnőtt kategória:

Kajdi Tibor 7200 gramm

Gere József 5960 gramm

Mikita Ádám 5240 gramm

Kantuly János 3640 gramm

Kiss Róbert 3260 gramm

Kósa Szabolcs 2780 gramm

Szabó István 2740 gramm

Mile Pál 2640 gramm

Jakab László 2420 gramm

Bán Gyula 2280 gramm

Fejes József 1620 gramm

Gál Tamás 1420 gramm

Kósáné Fejes Krisztina 780 gramm

Különdíj – legkisebb halat fogó versenyző:

Kósáné Fejes Krisztina 780 gramm