Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy időjárási fordulatot várnak a meteorológusok


A száraz, eseménytelen időjárás helyét záporokkal, zivatarokkal tarkított napok veszik át, a hét végére pedig nagyobb fordulat is érkezik, de továbbra is nagy a bizonytalanság a részleteket illetően.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén többórás napsütés várható, északkeleten több helyen, másutt helyenként alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül a délnyugati szél, zivatar térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt inkább még csak nyugaton és északon (legnagyobb eséllyel északnyugaton), délutántól másutt is egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli szél nagy területen megerősödik, estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul, és továbbra is erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29, a Dunántúl nyugati és északi részén 20 és 23 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, majd délután délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar is lehet, majd délután délnyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, másutt a délnyugati, majd nyugati szél lehet több helyen erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Tiszántúlon még eléri a 18, 23 fokot, de másutt már csak 13, 18 fokra számíthatunk – írják a meteorológusok.