Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy fejlődés jön a hadseregnél: új képességet szerez a honvédség, újabb harci repülővel bővült az állomány


Túl van első repülésén a Magyar Honvédség első Embraer KC–390-es típusú katonai szállító repülőgépe, ami a tervek szerint még idén megérkezik Magyarországra. A tesztrepülésre február 8-án, Brazíliában került sor.

Képünk illusztráció

A brazil vállalat Gaviao Peixotó-i telephelyéről indított bemutatkozó repülés során teljes körű kiértékelést végeztek a gépről, ami egy tesztsorozaton esik át, mielőtt a magyar légierő szolgálatába állna. A teszteléssel egyidőben már tart a szakemberek kiképzése az Embraer központjában.

„Szeretnénk tovább mélyíteni partnerségünket a Magyar Honvédséggel, és támogatni őket a jövőben is” – idézi az Embraer Defense & Security vezérigazgatóját, Bosco da Costa Juniort a Flightglobal.com.

honvedelem.hu szerint ezzel a típussal a Magyar Honvédség a katonai légiszállítás terén eddig nem látott képességek birtokosa lesz. Az akár 26 tonna hasznos terhet is szállítani képes repülőgép magyar változata alkalmas lesz légi utántöltésre, precíziós, légi teherdobásokra, valamit intenzív ellátásra szoruló betegek és sérültek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is.

Brazília és Portugália után Magyarország lesz a harmadik, akinek ilyen gépe lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük