Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy bejelentést az egyik legnagyobb hazai műszaki áruházlánc: érkeznek az olcsó használt termékek


„Még számos akadályt kell legyőzni, de már az idei év végén érkezhetnek a használt termékek a MediaMarktba” – jelezte az Index kérdésére Szilágyi Gábor, az üzletlánc ügyvezetője egy pénteki háttérbeszélgetésen. Elmondta, hogy bár ezzel olcsóbban lesznek elérhetők bizonyos termékek, a hangsúly mégsem ezen van, hanem a környezeti terhelés minimumra csökkentésén – írja az Index.hu.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A magyaroknak a legfontosabb szempont: az ár

Saját kutatásában a MediaMarkt megmérte, hogy a vásárlók mely szempontokat tartják a legfontosabbnak vásárlásaik során.

AZ ÁR AZ ELSŐ, UTÁNA A FELHASZNÁLHATÓSÁG, A FUNKCIÓ – A MÁRKA MÁR CSAK A SOKADIK HELYEN VAN

– derült ki a felmérésből. Szilágyi Gábor ugyanakkor megjegyezte, hogy a vásárlók a műszaki termékekre úgy tekintenek, mint egy beruházásra, ezen a téren az élelmiszerekkel szemben előtérbe kerül az ár mellett a funkció és a felhasználhatóság is. Tapasztalatai szerint egyre nő az igény a saját márkás termékeikre is, amelyekről állítja: ugyanazt tudják, mint a nagy márkák, de kedvezőbb áron lehet hozzájutni, így ár-érték arányban kedvezőbbek. „Most lesz a Glamour-hétvége, meglátjuk, hogyan alakul” – mondta. A műszaki termékeknél a saját felmérésük szerint több szempont is előtérbe került:

  • az energiatudatosság: olyan készülékeket keresnek a vásárlók, ami hosszú távú befektetés, ezért az „A” kategóriás termékek készletét erősítették,
  • környezettudatosság: növekedett a használt és a környezetbarát termékek iránti kereslet, ezért a MediaMarkt is belátható időn belül használt árukat is kínál majd.

„A használt termékek egyre inkább megjelennek az online keresések között, nagy a nyitottság ez irányba, főleg a laptopok, mobiltelefonok és a tévék kategóriájában” – erre már Magyar Norbert, a vállalat kereskedelmi igazgazója világított rá.

Használt termékeket tesz a polcra a MediaMarkt

Mivel nagy rá az igény, ezért a MediaMarkt is jelentkezik használt termékekkel. Céldátumot még nem jelölt ki a műszaki lánc, mert a rendszer működéséhez szükséges alkatrészeknek fel kell halmozódniuk, de az Index kérdésére Szilágyi Gábor jelezte, hogy már az idei év végén a boltokba kerülhetnek a használt termékek.

EZEK GYAKORLATILAG AZOK A BESZÁMÍTOTT TERMÉKEK, AMELYEKET A VÁSÁRLÓK BEVISZNEK, ÉS A MEDIAMARKT SAJÁT RENDSZERÉBEN FELÚJÍT ÉS ÚJRAÉRTÉKESÍT. BÁRMILYEN TERMÉKET BESZÁMÍTANAK, NEM KELL, HOGY AZ A MEDIAMARKTBÓL SZÁRMAZZON.

A használt termékek mellett megjelenik a teljes felújítás (refurbish) és a termékfrissítés lehetősége is, magyarán például a leromlott telefonunkat, laptopunkat bevihetjük az üzletekbe, és megjavítják. „Ezzel 2-3 évvel is meghosszabbítható a termékek életciklusa, ami környezettudatosabb annál, mintha újat vennénk.” A rendszer felállítása ebben az esetben is számos kihívás leküzdése után valósulhat meg, céldátumot még nem tűztek ki.

Ha használt terméket szeretne venni, vagy a sajátját szeretné felújítani, akkor ebben segítünk majd az embereknek. Tudatos fogyasztásra próbáljuk sarkallni a vásárlóinkat

– világított rá Magyar Norbert, hangsúlyozva, hogy ezzel nyilvánvalóan csökkenthető a vásárlás okozta környezetterhelés. A termék-visszavásárlás már most is elérhető, azonban mint korábban írtuk, a teljes felújításra és a használt termékek értékesítésére még várni kell.

SZILÁGYI GÁBOR NAGY BEJELENTÉST IS TETT: MÁJUS VÉGÉN EGERBEN NYÍLIK A 40. MEDIAMARKT.

Augusztus végén pedig egy új, megújuló energiával működő raktárba költöznek, Ecserre, és az online platformot is átszabják. A vállalkozásoknak szóló B2B (business to business) kereskedelmet is erősítik, akik külön online felületen böngészhetik az ajánlatokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük