Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Müller Cecília visszatért és elárulta, milyen nyár áll előttünk, valamint lehet-e még nagy hullám


Az elmúlt héthez képest 13 százalékkal kevesebb a detektált fertőzés, és a Covidban elhunytak száma is csökkent. Nagyon valószínű, hogy a Covid egy szezonális megbetegedéssé alakul át.

Müller Cecília szerint őszintén örülnünk kell annak, hogy Magyarországon egy folyamatos, tendenciózus esetszámcsökkenésnek lehetünk tanúi. Európa többi országához hasonlóan nálunk is csökken a koronavírus-pozitivitások száma.

Az elmúlt héthez képest 13 százalékkal kevesebb a detektált fertőzés, és a Covidban elhunytak száma is csökkent. A tiszti főorvos szerint örvendetes, hogy egy szabad nyárnak nézhetünk elébe. Az őszre vonatkozóan nagyobb járványhullámra már nem számít Müller Cecília.

SOKKAL VALÓSZÍNŰBB, HOGY A COVID EGY SZEZONÁLIS MEGBETEGEDÉSSÉ ALAKUL ÁT, AHOGY AZT AZ INFLUENZÁNÁL IS MEGTAPASZTALHATTUK. A VÍRUS MUTÁLÓDÁSAIVAL A FERTŐZŐKÉPESSÉGE EGYRE NŐTT, UGYANAKKOR MAGÁNAK A BETEGSÉGNEK A LEFOLYÁSA ENYHÉBBÉ VÁLT.

A szakirodalom által leírt 4-es, 5-ös vagy X-variánst hazánkban még nem detektálták – mondta a tiszti főorvos a TV2 Mokka című műsorának vendégeként.  Az apróbb vírusváltozások egy újabb, nagymértékű hullám berobbanásához nem lesznek elegendők.