Közzétette - Kategória - Közélet, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

“Műhelyiskolákat” hoznának létre az általános iskolából lemorzsolódó diákoknak

iskola diak

Műhelyiskolákat nyitnának azok számára, akik nem fejezték be az általános iskolát, ők részszakképesítést szerezhetnének így – mondta el az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés… című műsorában kedden este az innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László elmondása szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium megújítaná a szakképzést is. A Szakképzés 4.0 című munkaanyag nem tartalmazza a tankötelezettség korhatárának emelését, a kormány szerint ugyanis a korhatárnak nem önmagában van jelentősége. A fontos az, hogy a fiatalok értékelhető tudással hagyják el az oktatási rendszert.

Ennek érdekében műhelyiskolákat nyitnának azok számára, akik nem fejezték be az általános iskolát, ők részszakképesítést szerezhetnének így – közölte.

A miniszter kifejtette: a szakképzés terén szeretnének még szorosabban együttműködni a vállalatokkal, akár az ösztöndíjrendszer megújításában is. Emellett el kell végezni az iskolák modernizálását: az infrastruktúra, az eszközpark, a tananyag és a szaktanárok fizetése terén is – fűzte hozzá.

eduline.hu

Vélemény, hozzászólás?