Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Most Ön is segíthet! A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek indult gyűjtés


A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) megsegítésére szólít fel legújabb akciójában a Szabad a Hang.

Fotó: Konyhás István / Népszabadság

A kezdeményezést azután indították az útjára, hogy újabb csapást mért Iványi Gábor egyházára a regnáló hatalom azzal, hogy ismét forrásoktól fosztotta meg az állam Iványi Gáborékat. Pedig az általa irányított MET – a rendkívül alulfinanszírozott szociális ágazattal rendelkező társadalmunkban – olyan feladatokat vállal magára, amiket más nem tud, vagy akar elvégezni: szegény családból származó és speciális nevelési igényű gyermekek, felnőttek, szépkorúak, hajléktalanok jelenéért és jövőjéért küzd.

„Nagy bajban a MET, segíts te is!” – ez az aHang által közzétett felhívás, amely a többi között emlékeztet arra, hogy ezer munkatársuk, húszezer szegénységben élő ellátottjuk sorsa forog kockán. S hogy miért? Mert az állam szándékosan tartozásba kergette a MET-et, amikor – a bíróság szerint is jogtalanul – elvette egyházi státuszát, megfosztva ezzel költségvetése negyven százalékától. A NAV pedig most az emiatt keletkezett köztartozást kezdte el hatalmas összegekben levonni, nem törődve azzal, hogy ezáltal rengeteg embert sodor krízishelyzetbe – vázolja az idevezetett helyzetet a felhívás. Munkatársaik közül most sokan válsághelyzetbe kerültek: az energiaszolgáltatók kikapcsolással, a főbérlők kilakoltatással fenyegetik őket.

A MET azonban második hónapja csak részleges fizetést tud adni a dolgozóinak, a bajba jutott munkatársaik problémáinak enyhítéséhez pedig legalább 20 millió forintra lenne szükségük – emlékeztet az aHang, amely a felállított krízisalaphoz való hozzájárulásra kéri azokat, akik ezt megengedhetik maguknak. Akár csak pár ezer forint is sokat segíthet abban, hogy Iványi Gáborék folytathassák azt a nélkülözhetetlen munkát, ami sok-sok tízezer ember életét menti meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük