Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Most könnyedén megszabadulhatunk a régi kütyüktől, egy hónapon át leadhatóak lesznek országszerte


A Föld napja alkalmából az Auchan Magyarország ismét csatlakozik a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold Vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához – írja az Origo.

Photo prise le 27 septembre 2010 à Paris de téléphones portables et de cartes SIM. Un vaste réseau, qui piratait les codes de sécurité des téléphones portables, vient d’être démantelé avec l’interpellation de neuf personnes dans toute la France, notamment des employés d’opérateurs de téléphonie mobile, a-t-on appris le 26 septembre 2010 auprès des enquêteurs. AFP PHOTO ETIENNE LAURENT (Photo by ETIENNE LAURENT / AFP)

Egy hónapon át, azaz 2024. május 22-ig az összes Auchan áruházban le lehet adni a feleslegessé vált mobilokat és egyéb elektronikai eszközöket, töltőket, kábeleket. Újrahasznosítják őket.

Az Auchan már hosszú évek óta jelentős piacformáló lépéseket tesz a fenntarthatóságért. A Passzold Vissza, Tesó! kampányhoz való csatlakozással a lakosság birtokában felhalmozódott, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretné csökkenteni. Tavaly összesen 1510 darab elektronikai eszközt adtak le a boltjaiban, többnyire tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat, pendrive-okat.

A tapasztalatok szerint a használaton kívüli elektronikai eszközöket az emberek hosszú évekig őrzik, aztán egyszer csak kidobják őket a kukába, pedig veszélyes hulladéknak számítanak.

Az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki. Újrahasznosításuk során azonban 17 féle fémet lehet visszanyerni, például nemesfémeket.

A mostani kampány keretében régi nyomógombos vagy okos mobilkészülékeken kívül feleslegesen álló tableteket, akkumulátorokat, fülhallgatókat, kábeleket, régi GPS eszközöket, töltőket, egyéb elektronikai eszközöket is várnak 2024. május 22-ig az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokba.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük