Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Módosulhatnak a munkaidőre vonatkozó szabályok: jönnek a félnapos pénteki munkanapok?


Az Európai Unió Bíróságának friss döntése értelmében a pénteki munkaidőnek klasszikus munkarendben 13.00 órakor véget kellene érnie.

Fotó: azuzlet.hu

Az ügy, amelyben az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott, egy miskolci mozdonyvezetőtől indult, aki pert indított a MÁV-Start ellen, amiért munkáltatója nem adta ki számára külön a napi 11 órás pihenőidőt. A MÁV-START azt állítja az EU-s irányelv mentén minimális (24 órás) heti pihenőidőt jelentősen meghaladó (legalább 42 órás) pihenőidőt ír elő, csak a napi 11 órás pihenőidős jogcím sérül – írja a HRportál.

A Miskolci Törvényszék felfüggesztette az eljárást és azt kérdezte az Európai Unió Bíróságától, lehet-e egy egységként kezelni a kettőt.

Az Európai Unió Bírósága a friss ítéletében leszögezi, a napi és a heti pihenőidőhöz való jog két önálló jog, amelyek eltérő célokat követnek. A napi pihenőidő lehetővé teszi, hogy a munkavállaló meghatározott – nemcsak összefüggő, hanem a munkával töltött időt közvetlenül követő – időszakra eltávolodhasson a munkakörnyezetétől. A heti pihenőidő pedig arra ad lehetőséget, hogy az alkalmazott minden hétnapos időszakon belül kipihenhesse magát. Ezért biztosítani kell mindkét jog tényleges gyakorlását.

Fodor T. Gábor munkajogász elmondta, a klasszikus, hétfőtől péntekig terjedő munkarendben, a munkavállaló két pihenőnapja a szombat és a vasárnap. A bíróság döntése értelmében a pénteki munkanapot követő tizenegy órás napi pihenőidőnek szombaton 00.00 óra előtt be kell fejeződnie. Vagyis péntek 13.00 órát követően a munkavállaló nem dolgozhat. Tehát a pénteki munkanapnak vagy rövidebbnek kell lennie úgy, hogy 13.00 órakor befejeződik, vagy át kell állni a négynapos munkarendre.

A munkajogász megjegyzi, kézenfekvő lenne például a törvényi munka- és pihenőnap kezdetét nem éjfélre, hanem reggel hatra időzíteni, így a pénteki munkavégzés nem 13.00, hanem 19.00 óráig lenne lehetséges. Hangsúlyozza, hogy az uniós irányelvek főszabály szerint csak az államot kötelezik, így az még vitatott és további vizsgálatra szorul, hogy a fentiek az üzleti szféra vállalatait mennyiben érintik.

Az Európai Unió Bírósága szerint „két önálló jogról van szó”, amelyet a munkavállalóknak egymástól függetlenül kell biztosítani. A bíróság szerint a napi pihenőidő a munkavállalót akkor is megilleti, ha ezen pihenőidőt nem követi munkaidő.

„Az ítélet semmiképpen sem jelent jó hírt a magyar munkáltatóknak, hiszen az évtizedek óta működő munkarendek átgondolását hozhatja magával és – az állami szektorban – a munkavállalók túlóraigényekkel is előállhatnak” – összegezte Fodor T. Gábor.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük