Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Minél több fiatalt vár a Magyar Honvédség: Felvételi többletpontokat és kiemelt illetményt ígérnek a diákoknak


Akár 64 többletpontot a felsőoktatási felvételikhez és kiemelt illetményt is szerezhetnek azok a fiatalok, akik az önkéntes katonai alapkiképzést választják. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint a cél az, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez, amely egy modern, professzionális, XXI. századi haderő.

Képünk illusztráció fotó: eztnezd.net

Többletpontokat és kiemelt illetményt szerezhetnek az alapkiképzésben részt vevő fiatalok – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A továbbtanuláshoz többletpontokat és kiemelt illetményt is szerezhetnek az önkéntes katonai alapképzésben részt vevő fiatalok. Az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez, amely ma már egy modern fegyverrendszerekkel ellátott, professzionális, XXI. századi haderő – írta meg az MTI.

Aki ide jelentkezik, egy bátor, high-tech, a haza védelmére készen álló, felkészült és alkalmas csapat tagja lehet!

– mondta a tárcavezető. A honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

Már a kiképzés közben is bárki dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, vagy katonai elhivatottságát tanulmányai folytatása, illetve civil munkája mellett tartalékosként is bizonyítja. Az alapképzés 6 hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és a garantált bérminimum jár.

Hat hónap után további fél évig lehet még folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni. Jelentkezni lehet holnap éjfélig az ÖKSZ oldalon, valamint az ország bármelyik toborzóirodájában. A kiképzések március 11-én indulnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük