fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Minden autóst érintő változások jönnek a biztosításoknál


Rövid időn belül új időszámítás kezdődik a biztosításoknál és a zöldkártyáknál is, méghozzá nem csak Magyarországon.

Már az idei év vége előtt változtatni kell a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások (kgfb) és a zöldkártyák használatának szabályain – nyilatkozta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke.

Az Infostartnak adott interjújában elmondta, ennek oka elsősorban az, hogy az Európai Unió Bíróságának több ítélete is konkrét fogalmak kidolgozását, illetve pontosítását teszi szükségessé, ahogy a mikromobilitási eszközök terjedése is további változásokat indokoltak.

Ennek azonban előnye is lesz: az uniós összhangnak köszönhetően egyszerűbbé válnak a külföldi balesetekkel kapcsolatos ügyintézések, amiknek esetében a másik fél egy épp csődöt mondott biztosítóval kötött szerződést – innentől ugyanis itthon is lehetőség lesz a kártérítési igény benyújtására.

Ami pedig a zöldkártya-egyezményt illeti, az ráadásul az EU-n kívüli országokat is érinti. Bár Magyarországon jelenleg sem létezik kézzelfogható zöldkártya, a mostani módosításnak köszönhetően olyan országokban is igazolható lesz elektronikusan a zöldkártya és a biztosítási fedezet megléte, amik nem tagja a rendszámegyezménynek.

Forrás: Infostart

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: