Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Milliárdos újítás jön a Volánnál: Új egyenruhákat kapnak a Volánbusz dolgozói


2022 őszétől három közhasznú társaság, az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. szállíthat több mint 62 ezer ruhadarabot, köztük téli- és softshell kabátokat, zakót, nyakkendőt, farmernadrágot, blézert, blúzt és inget a közlekedési vállalatnak.

Lezárult az új formaruhákat érintő közbeszerzési eljárás a Volánbusznál: az érintett munkavállalók egyenruhája várhatóan az év negyedik negyedévétől, fokozatosan újul meg – közölte a vállalat.

A közbeszerzési eljárás eredményeként 2022 őszétől három közhasznú társaság, az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. szállíthatja a Volánbusz formaruha viselésére jogosult munkakörökben dolgozó munkavállalóinak egyenruháját – tudatta a vállalat.Az új kollekciót egy 60 fős csoport két hónapig tesztelte a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával. A társaság a tapasztalatokat és a próbahordás során keletkezett módosítási javaslatokat egyaránt figyelembe vette a pályáztatás során.

Pulóver és mellény helyett softshell kabát, a kabátokon fényvisszaverő csík, 80-100 százalékos pamuttartalmú ing, blúz és farmernadrág, valamint az autóbusz-vezetők munkavégzését könnyítő szabású zakó szolgálja majd az autóbusz-vezetők, forgalmi szolgálattevők, pénztárosok, vezénylők, diszpécserek kényelmét.

Elsőként azok a munkatársak kapnak az új kollekcióból, akik 2022 második félévében válnak jogosulttá a ruházati termékekre.

Átmenetileg – a kihordási idő lejártáig – a korábbi formaruhák is használatban maradnak – áll a Volánbusz közleményében.

Fotó: Volánbusz MTI