Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek, UFO esetek

Miért nem fedik fel magukat a földönkívüliek?

Tényleg UFO landolt Roswellben – állítja a tudós

A Massachusettsi Műszaki Egyetem egyik rádiócsillagásza szerint van magyarázat arra, miért nem léptek még velünk kapcsolatba az idegenek. Itt most nem az egyéni látogatásokról van szó, hanem arról, hogy miért nem jelentek még meg az égen, az egész világ szeme láttára.

Amellett, hogy az USA kormánya felfedte, hogy titkos nyomozást folytatott a földönkívüliekkel kapcsolatban a 90-es évekig visszamenőleg, a földönkívüli látogatások iránt megnövekedett az érdeklődés az elmúlt hetekben.

De ha mégis látogatnak minket, miért nem fedték még fel magukat, szemmel láthatóan, mindenki előtt?

Az egyik magyarázat az úgynevezett állatkert elméletben keresendő, melyet először John A. Ball csillagász adott közre a 70-es években.

Ball szerint egy kellően fejlett civilizáció inkább csak megfigyel minket minthogy beleavatkozzon az életünkbe vagy felfedje kilétét.

Az elmélet szerint a bolygónk hasonlatos egy rezervátumhoz, melyet egyszerűen csak magára kell hagyni, hogy a saját lábán álljon meg.

A Föld szándékosan el lehet különítve mert veszélyes hely. Az emberek gyarlók, kapzsik és a vérünkben van az önpusztítás. Országokkal, vallásokkal osztjuk fel egymást, miközben gyilkoljuk a másikat kitalált ideológiák miatt, melyek csak azért születtek, hogy bizonyítsuk, jobb vagyunk a másiknál.

A pénzt háborúkra és fegyverkezésre fordítjuk, nem a szegények ellátására és a környezetvédelemre. Pusztítjuk az élővilágot, elhallgattatjuk azokat, akik feltalálnak környezetbarát és ingyenes technológiákat.

Ki akarna ilyen fajjal kapcsolatba lépni? Valószínűleg csak hasznot húznánk belőlük is.

“Először is úgy vélem, hogy az emberiség nincs egyedül de nem is az elsőszámú civilizáció.” – írta. “A fejlett civilizációk léteznek és valamilyen kontrollt gyakorolnak a galaxis felett.”

“Másodszor, tisztában vannak a létezésünkkel valamilyen szinten. De érdekeljük mi őket? Lehet, hogy csupán egy halvány folt vagyunk a térképükön, ahol a galaxis lakott területeit ábrázolják.”

“Harmadszor, azért nem vagyunk tisztában a létezésünkkel, mert nem akarják, hogy tisztában legyünk vele ezért rejtőzködnek előlünk vagy mert nem vagyunk még elég fejlettek ahhoz, hogy felismerjük, hogy itt vannak miközben nem is érdeklő őket, hogy tudunk-e róluk vagy sem.”

Big Think | paranormal.hu