Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Mérgező anyag miatt riasztott több üzletlánc, ne egye meg ezeket az élelmiszereket!


Határérték feletti kadmium tartalom lehetséges jelenléte termékvisszahívást jelentett be az Aldi áruházlánc. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása alapján mutatjuk a részleteket!

A visszahívással érintett termék adatai:

Termék neve:

  • ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, natúr, 100 g, és
  • ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, sós, 100 g

Probléma jellege: határérték feletti kadmium tartalom lehetséges jelenléte

Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. (Biatorbágy)

Minőségmegőrzési idők: 25.04.2024, 02.05.2024, 03.05.2024, 08.05.2024, 10.05.2024

Kiszerelés: 100 g

Szállító: Planta Medicia Kft. (Szigetszentmiklós)

A NÉBIH KÉRI A VÁSÁRLÓKAT, HOGY A FENTI AZONOSÍTÓ ADATOKKAL MEGEGYEZŐ TERMÉKEKET NE FOGYASSZÁK EL!

Az érintett termékek bármelyik ALDI üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Visszahívta a forgalomból a Coop – Jó nekem! puffasztott rizsszeletet a gyártó Planta Medicia Kft. – közölte az MTI-vel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih honlapján közzétett felhívás szerint a Coop – Jó nekem! puffasztott rizsszelet sós, magvas, a Coop – Jó nekem! puffasztott rizsszelet natúr, és Coop – Jót, jó áron! puffasztott rizsszelet, sós termékeket hívták vissza határérték feletti kadmium tartalom lehetséges jelenléte miatt.

Mindegyik termék 100 grammos kiszerelésben kapható. Lejárati idejük 2024.05.17, 2024.04.30, 2024.04.28, 2024.04.27, forgalmazójuk a CO-OP Hungary Zrt. – közölték.

A kadmium önmagában is mérgező anyag ez Magyarországon a gyakorlatban szinte kizárólagosan így van. Ércfeldolgozó, galvanizáló vagy más ipari üzemekben fordulhat elő.

Elméletileg nem kizárt, hogy miután bizonyos csomagolóanyagok tartalmaznak kadmiumot, esetleg a csomagolás kiválthat bizonyos enyhébb tüneteket.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük