Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Méregdrága lesz idén nyáron a magyarok kedvenc gyümölcse


Már megtalálható a görögdinnye az üzletekben, azonban még itthon nincs szezonja, így az import dinnye kifejezetten drága.

Apáti Ferenc a Pénzcentrumnak úgy fogalmazott, hogy Magyarországon sajnos évről-évre kisebb a dinnye termőterülete. A szakemberek azt is hozzátették, hogy nagy a valószínűsége, idén még drágább lesz a gyümölcs, mint tavaly volt. Az azonban nem újdonság, hogy már most lehet dinnyét vásárolni, sokszor még télen is beszerezhető, de nem mindegy honnan és milyen.

Az üzletek általában egyszerre több országból importálnak görögdinnyét, ez az fő oka annak, hogy még nagyon drága a gyümölcs. Az áruházak legfrissebb akciós újságait megnézve már egy ideje feltűnhet, hogy a legnagyobb láncok kínálatában megtalálhatóak a dinnyék. Az biztos, hogy mind import termék, hiszen a szezon csak később indul idehaza.

Az egyes boltok árainál nem sok eltérés van, hiszen a legtöbb helyen 400 forint alatt van kilója. Az áruházak nem csak a dinnye esetében hirdetnek nagy akciókat, hanem számos egyéb zöldség, gyümölcs, és egyéb élelmiszer is olcsóbban szerezhető be.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük