Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Menőzni akar a magyar, de nincs miből: az új telefont is használtan veszi


Az idei év első negyedévének számai alapján úgy tűnik, ismét elkezdett az okostelefon-piac magára találni Európában, legalábbis a Canalys elemzése szerint. A Rejoy.hu közleményében azt írja, hogy ez az értékesítési adatai alapján a felújított telefonok hazai eladásai körében is jól kimutatható trendváltozásokat hozott magával.

Ezt jelenti többek között az is, hogy a használtmobil-piacon már idén februárban megjelent a még csak tavaly ősszel debütált iPhone 15, ami még mindig ritkaságnak számít a használtpiacon, ennek ellenére máris a piactér harmadik legnépszerűbb készüléke.

Ennek egyszerű oka van: az iPhone 15 széria már újonnan is olcsóbban kapható, mint a 14-es jobb és drágább kiadásai.

Ugyanakkor a májusi top 10-be már a 15 Pro változata is bekerült, ez utóbbi lesz a legelső iPhone-modell a sorban, amin használható lesz az Apple Intelligence és az operációs rendszerbe épített ChatGPT.

Noha a kvázi csúcsmodelleket keresik harmadik kézből a magyarok, eladásra inkább három-öt éves telefonokat kínálnak. Ilyenek az iPhone 11, 12, 13 és a 2020-as SE-modellek, valamint a Samsung Galaxy S22 Ultra Androidos zászlóshajó.

A dél-koreaiaiak középkategóriás telefonjai közül főként A50, A52s és A53-as mobilokat szánnak eladásra a Rejoy piacterében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük