Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Meleg, de viharos idő vár ránk a héten


Felhős, zivataros, de meglehetősen meleg hétnek nézünk elébe az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

Szerdán napközben északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A délelőtti órákig Dunától keletre előfordulhatnak záporok, zivatarok, később azonban már nem lesz csapadék. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-29 fok között várható.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. A Dunántúlon zápor, zivatar várható, a délnyugati megyékben akár heves zivatarok is lehetnek. A déli, majd északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-31 fok között várható.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, de az ország nagy részén akár több órára is kisüthet a nap. Helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között várható.