Közzétette - Kategória - Országos hírek

FACEBOOK OLDAL

INSTAGRAM KÉPEK

FACEBOOK VIDEÓK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

TWITTER BEJEGYZÉSEK

Mekkora fizetés kell a legolcsóbb lakáshitelekhez?

Továbbra is alacsony szinten maradhatnak a lakáshitelkamatok a mostani kilátások szerint, de hosszú távon változhat a helyzet – írta legfrissebb elemzésében a Money.com.

A lakáshitelpiac évek óta tartó növekedése egyebek között a nettó reálbérek emelkedésének és az alacsony kamatkörnyezetnek köszönhető. A fizetések várhatóan az idén is emelkedőn maradnak, és a jelenlegi kilátások szerint a kamatoknál sem várható növekedés. A Magyar Nemzeti Bank továbbra is laza monetáris politikát folytathat, azaz fennmaradhat az alacsony kamatkörnyezetet, mert a nemzetközi porondon sincs napirenden a szigorítás. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed és az Európai Központi Bank is laza monetáris politikát folytathat.

Rögzített kamatozású hitelt érdemes választani 

Mindez azért lényeges, mert a tartósan alacsony kamatkörnyezet miatt nem várható rövid távon a lakáshitelkamatok emelkedése. Fontos azonban, hogy egy-egy lakáshitel többéves, több évtizedes elköteleződést és terhet jelent, ezért érdemes a legbiztonságosabb, a futamidő végéig rögzített kamatozású konstrukciókat választani. Ezeknek a törlesztőrészlete ugyanis fix marad, akkor sem növekszik, ha a kamatok esetleg emelkedőre kerülnek az évek folyamán” – hívta fel a figyelmet Trencsán Erika, a Money.hu vezető pénzügyi szakértője.

A Money.hu legfrissebb összeállításában azt vizsgálta, hogy a tízmillió forintos – végig fix törlesztésű – lakáshitelek közül melyek a legolcsóbbak, és ezekhez mekkora nettó jövedelmet kell felmutatniuk az érintetteknek.

hirado.hu