Megyei rendőr lett az ország legjobbja

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 23-a és 25-e között rendezte meg a IX. Országos balesethelyszínelő versenyt Hajdúszoboszlón.

A versenyen az ország legjobb balesethelyszínelő párosai, továbbá a Magyar Honvédség csapata is részt vett. Az egyenruhások a rendezvény első napján KRESZ-teszteket, szakmai feladatlapokat töltöttek ki, majd Hajdúszoboszlón, a Hősök terén bizonyíthatták vezetéstechnikai tudásukat. A megmérettetés második napján a csapatok különböző gyakorlati feladatokat kaptak, melynek során összesen hét helyszínen, más-más baleseti szituációkat kellett megoldaniuk.

A versenyen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság balesethelyszínelői, Bánszki Gábor rendőr főtörzsőrmester és Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna rendőr törzszászlós bizonyultak a legjobbnak. Második helyezést értek el Puklér András rendőr törzszászlós és Forján Sebastián rendőr törzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínelői, míg harmadik helyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Rékasi Róbert rendőr törzszászlós és Faragó Zsolt rendőr törzszászlós végzett.

Az elméleti feladatokat Lengyel István rendőr főtörzszászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság balesethelyszínelője teljesítette legjobban, így ő különdíjban részesült.