Megverte, fojtogatta volt élettársát, majd gyermekével mosatta fel annak vérét

This image has an empty alt attribute; its file name is erőszak-5.jpgSúlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája november 16-ig elrendelte M. A. gyanúsított letartóztatását.  A nyomozás jelenlegi adatai alapján a féltékeny gyanúsított október 11-én, az esti órákban megjelent volt élettársa Szabolcs megyei lakásán, ahol veszekedni kezdett vele. A vita során a férfi először tenyérrel, majd ököllel több alkalommal megütötte a nő arcát, aki az ütésektől a vaskályhára esett. Ezután a férfi a hajánál fogva rángatta be volt élettársát a fürdőszobába, ahol addig fojtogatta, míg a nő eszméletét vesztette, a padlóra zuhant, a fejét beütötte, amitől vérezni kezdett.

A gyanúsított az eszméletlen sértettet vízzel fellocsolta, a vértől megmosdatta, és ráparancsolt a nő 14 éves fiára, mossa fel a fürdőszoba padlójára folyt vért.

Rövid idő elteltével a férfi ismét veszekedni kezdett a nővel, és puszta kézzel bántalmazta őt. A férfi a volt élettársától és annak a fiától is elvette a mobiltelefont, hogy ne tudjanak segítséget hívni. 

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a büntetett előéletű gyanúsított, aki a volt élettársát már korábban is bántalmazta, a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követve el. Tekintettel arra, hogy a férfi elrejtőzött a hatóság elől, őt elfogatóparancs alapján fogták el, fennáll annak a veszélye is, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóság elől. A bíróság a döntése indokolása során utalt arra is, hogy M.A.-val szemében súlyos testi sértés bűntette miatt büntetőeljárás van folyamatban, ugyanis augusztusban egy férfit bántalmazott.

A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.