Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megvan a megállapodás: az önkormányzatok dönthetnek a kutyasétáltatás szabályairól


A kormányfő Ovádi Péterrel, az állatvédelemért felelős miniszteri biztossal egyeztetett.

Nyitókép: Pexels.com

Mi lesz a kutyasétáltatással, ha szerdától életbe lép az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom? – ez volt az egyik legtöbbeket érdeklő kérdés a kormányfő hétfői bejelentései után. A koronavírus-járvány miatt életbe lépő, este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás, a kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban. A kormányfő erről Ovádi Péterrel, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal állapodott meg az Országházban. A kutyafuttatók bezárásáról szóló részletszabályokat szintén önkormányzati hatáskörbe utalják – mondta Orbán Viktor. A megbeszélésen elhangzott, hogy mintegy 1,5 millió kutyatartót érint a kérdés.

„Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb, továbbra is vigyázzunk egymásra!” – közölte a politikus.

A megbeszélés után Orbán Viktor a közösségi oldalán arról tájékoztatott: az este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás, a kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek. A kutyafuttatók bezárásáról szóló részletszabályokat szintén önkormányzati hatáskörbe utalják.