Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Megütött egy ukrán menekültet – 2 év nyolc hónap börtönbüntetést kapott a bántalmazó


A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítélt egy magyar férfit, aki egy ukrán menekültet bántalmazott.

Képünk illusztráció Fotó: Getty Images

Az első fokon megállapított tényállás szerint a vádlott március 23-án, 21.26 körül egy tatabányai dohánybolt előtt bántalmazta az ukrán állampolgárságú sértettet, aki a háború elől menekült Magyarországra. A sértett anyanyelvén, ukránul beszélt a telefonon a barátjával, mire a gyanúsított odament hozzá, és megkérdezte tőle, hogy hozzá és a társához beszél-e.

A sértett erre nemmel válaszolt, mire a vádlott megkérdezte a férfit: „Ukrán vagy?”. Erre a sértett igennel válaszolt,

MIRE A VÁDLOTT ÖKÖLLEL MEGÜTÖTTE ŐT, MAJD AZ UKRÁN NEMZETISÉGHEZ VALÓ TARTOZÁSA MIATT FOLYAMATOSAN SZIDALMAZNI ÉS BÁNTALMAZNI KEZDTE.

Több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett

A vádlott több alkalommal megütötte és megrúgta a sértettet, és a bántalmazással annak  ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is felszólította erre –  sőt, az egyik, a sértett segítségére siető vásárlót is megfenyegette.

A bántalmazás következtében a sértett egy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: a jobb oldali arcüregcsontja eltört. Ezen kívül több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt kedden

2 ÉV 8 HÓNAP BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÉS 3 ÉV KÖZÜGYEKTŐL ELTILTÁSRA ÍTÉLTE.

Az ítélet azonban nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be – közölte a Tatabányai Járásbíróság.