Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Megújult a futópálya – méltó körülmények fogadják a sportolni vágyókat Vásárosnaményban

Folytatódik Vásárosnamény Város Önkormányzatának sportfejlesztési koncepciója, melynek következő ütemében most a Kossuth utcai műfüves pályát átölelő, salakborítású futópálya újult meg. Az önkormányzat a már elhasználódott salakréteget, új salakborítással látta el. A régi salakos futópálya felújítását ezt követően a gyomtalanítás, az elburjánzott bokrok, cserjék visszavágása, majd a pálya szintbe hozása követte. Végül a tömörítéssel és hengerléssel zárult a rekonstrukció, mely által immáron méltó körülmények fogadják a sportolni vágyókat. Az újabb fejlesztésről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Olyan időszakban élünk, ahol végre már este tízig lehet szabadon mozogni. De bízzunk abban, hogy visszatér az élet a rendes kerékvágásába. Hadd köszönjem meg mindenkinek a türelmét, mert a lakosság nagy része betartotta a nyolc órás kijárási korlátozásokat is. Ennek tükrében látható, hogy még sokan ebben élnek úgyhogy este nyolc és tíz között nincs az a nagy élet(megjegyzem szerencsére) a városban. Legyünk túl ezen a járványügyi helyzeten, figyeljünk egymásra, regisztráljunk, oltakozzunk.

Azt is látom, hogy mindenki kihasználja azt a beszűkült sportolási lehetőséget, amit ez a kisváros is adhat. A két futópályánkon többször kértük már a hengerelést(tudják azt akiket ez érint), megoldjuk ezt is. A boronálás megtörtént, a hengerlés folyamatban.

Úgyhogy vannak olyan területek amiket lehet futásra használni, vannak olyan kerékpárutak és városi utak, amelyeket tudunk használni(kiemelten persze az árapasztó töltésen lévő kerékpározható útfelületet is) és sportolásra alkalmasak. Bízzunk abban, hogy hamarosan(ha máshogyan nem is, a nyári időszak beálltával a Tisza az úszásra is lehetőséget ad majd. A vízisportok is előtérbe kerülhetnek, de ehhez oltakozzunk és legyünk túl minél hamarabb ezen a nehéz időszakon

– mondta File Sándor polgármester.

A városvezetővel készített teljes interjút, valamint a sportpályán végzett munkálatokat, itt tekintheti meg: