Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megugrott itthon a munkakeresők száma – A legtöbben Szabolcs és Tolna vármegyékben kerestek munkát


Több mint 25 százalékkal többen kerestek munkát az idei harmadik negyedévben, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ezzel együtt a cégek visszafogják a toborzást, és inkább a már meglévő dolgozók megtartására helyezik a hangsúlyt.

Egyre többen keresnek új munkát Magyarországon – derült ki a Profession 2023 harmadik negyedévét vizsgáló felméréséből. Három vármegyét leszámítva mindenhol nőtt azok száma, akik jelentkeztek valamilyen munkára, a tavalyi évhez képest átlagosan 25,7 százalékos a növekedés.

A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékben, valamin Budapesten kerestek munkát.

Az egyre több álláskereső mellett azonban fogynak az elérhető meghirdetett munkahelyek. A legnagyobb mértékben Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heve vármegyékben csökkent az elérhető munkák száma. Növekedést Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben mért a Profession. A toborzást a cégvezetés, menedzsment, HR, munkaügy és üzleti támogató területeken fogták vissza a cégek. A legtöbb ember a mezőgazdaságba, az egészségügybe és a gyógyszeriparba kell.

A Profession készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy az első fél évben több cég is emelt a fizetéseken, annak ellenére, hogy eredetileg nem készültek ilyen bérfejlesztésre. A portál szerint a második fél év még inkább javuló számokat hozhat.

A bérfejlesztés egyrészt a munkaerő megtartása, illetve az új munkavállalók bevonása miatt volt fontos.

Az előző negyedévben megfigyelt lassulás a cégek toborzásában jelenleg is tart. 2022 ugyanezen időszakához képest a magyarországi vállatok 15,4 százalékkal kevesebb álláshirdetést adtak fel, ezzel párhuzamosan a munkakeresők aktivitása tovább fokozódott, a jelentkezések száma továbbra is magas: a tavalyi év ugyanezen időszakához képest negyedével emelkedett

– mondta a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója, Tüzes Imre. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a munkaerőhiány, vagyis szerinte a piacot még mindig a munkavállalók igényei formálják. Ennek oka, hogy bizonyos területeken a vállalatok nehezen találnak megfelelően képzett szakembereket.

Fontos emellett az is, hogy a magyar munkaerőpiacot még mindig nyomás alatt tartja egy jelentős bérfejlesztési igény a munkavállalók részéről.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük