fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megtalálhatták a szúnyogcsípés elleni tökéletes védelmet


A szúnyogcsípés nem kellemes, de mindenféle szúnyogriasztó anyaggal sem kellemes bekennünk magunkat. Most itt a harmadik alternatíva, egy szövet, amibe beletörik a szúnyogok bicskája, illetve fullánkja.

Magyarmezőgazdaság.hu e témában íródott cikke szerint minden évben elhangoznak a szokványos megelőzési praktikák, mégis nyáron heteken keresztül elárasztanak minket ezek a repülő “vámpírok”.ÉVENTE MEGKÖZELÍTŐLEG 700 MILLIÓ EMBER SZENVED SZÚNYOGOK ÁLTAL TERJESZTETT BETEGSÉGEK MIATT.A többségükért a malária tehető felelőssé, ami az egyik legelterjedtebb betegség a világon, kb. 1800 millió ember él maláriaendémiás területen.

A WHO becslései alapján 300-500 millió eset fordulhat elő, és akár 1 millió gyermek életét követelheti a váltóláz évente. A legsúlyosabb helyzet tagadhatatlanul Afrikában mutatkozik, de tévedés lenne azt gondolni, hogy ez csak valami távoli, trópusi nyavalya, és ilyesmi nálunk elképzelhetetlen.

A FOKOZOTTAN VESZÉLYEZTETETT CSOPORTOK BIZTONSÁGÁNAK MEGERŐSÍTÉSE FONTOS FELADAT LEHET A KÖZELJÖVŐBEN AKÁR HAZÁNKBAN IS

.Jelenleg hosszú ujjú ing, hosszú nadrág viselését javasolják, de mind tudjuk, hogy egy hagyományos szöveten (még az olyan vastagabbakon is, mint a farmer, sőt több rétegen is) a szúnyogok keresztül tudnak szúrni – emeli ki a cikk.

Az Egészségügyi Világszervezet megelőzésképpen a N,N-dietil-meta-toluamid (DEET) és más hasonló rovarűző hatású vegyszerek használatát ajánlja akár naponta többször is, és további alternatívaként jelen vannak még a rovarölőszerrel átitatott anyagok is. Könnyen belátható, hogy ezek a védekezési formák veszélytelennek egyáltalán nem mondhatók, és kiváltképpen kifogásolhatók gyermekek és várandósok esetében.

Nehéz döntés, amikor az embernek a között kell választania, hogy a vírusfertőzést kockáztassa vagy a kemikáliák folyamatos használatával járó esetleges mellékhatásokat. A megoldást teljesen más irányban kell hát keresni.

AZ ÉSZAK-KAROLINAI EGYETEM TEXTILKUTATÓI EZÉRT OLYAN ANYAG KIFEJLESZTÉSÉT VETTÉK A FEJÜKBE, AMELY KÉNYELMES VISELET, ÉS MÉGIS ELLENÁLL A SZÚNYOGOKNAK.

Ez nem is olyan egyszerű feladat, ezért kutatók egyedülálló csapata dolgozott azon, hogy a vegyszermentes, szellőző textil létrejöhessen.

Szúnyogoktól hemzsegő helységben tesztelték a vérszívók képességeit a szövetekkel kapcsolatban, mivel a szúnyogállóság mellett fontos elvárás a légáteresztőség is és hogy nagyfokú mozgásszabadságot tudjon biztosítani.

A VECTOR TEXTILES INNOVÁCIÓJA EGY ULTRAFINOM SZINTETIKUS POLIMERBŐL KÖTÖTT SPECIÁLIS ANYAG, RENDKÍVÜL PICINY PÓRUSOKKAL, AMIVEL MÉG A SZÚNYOGOKAT IS RENDESEN ZAVARBA LEHETETT HOZNI.

Szinte látszik az értetlen arckifejezésük, mivel nem tudják mire vélni, hogy hiába próbálkoznak serényen, mégis „beletörik a bicskájuk”.

2022 TAVASZÁRA SZERETNÉK FORGALOMBA HOZNI A MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍTŐ, HÉTKÖZNAPI HELYZETEKBEN IS HELYT ÁLLÓ, 100 SZÁZALÉKBAN „HARAPÁSBIZTOS” RUHÁZATI KOLLEKCIÓJUKAT.

Az állapotos és a gyermekvállalásra készülő nők megfelelő védelme természetesen elsődleges, de lényeges kiterjeszteni ezt a mezőgazdaság területén dolgozókra, illetve mindenkire, aki elfoglaltságai miatt hosszabb időt tölt a szabadban.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: