Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megszólaltak a meteorológusok: Ekkora a valószínűsége, hogy idén fehér karácsony lesz a lakóhelyén


Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.

Az Időkép szerint még nem lehet 100%-os pontossággal megjósolni, hogy lesz-e havazás karácsonykor Magyarországon, de elkészítettek egy térképet, mely 5 különböző sávra osztotta hazánk aszerint, hogy melyik régióban mennyi az esélye a fehér karácsonynak.

Az ország középső és déli-délkeleti részein jórészt 5-20% esély mutatkozik, a Nyugat-Dunántúl és az Észak-Dunántúl mellett egy vékony, Hajdú-Biharig nyúló sávban 20-30%-os esély van a fehér karácsonyra.

Míg délen a Mecsek jelent kivételt (ott jelenleg 20-30% a fehér karácsony esélye), addig nyugaton a Kőszegi-hegység és környéke emelkedik ki (30-40% a fehér karácsony esélye), a Közép-Dunántúlon pedig a Bakony egy részén van a legnagyobb esélye a fehér karácsonynak (40-50%, a perifériáján 20-30%).

Jelenleg az Északi-középhegység területén a legvalószínűbb a fehér karácsony, 40-50% mellett a legészakibb részeken 50-60% a fehér karácsony esélye – írja a Portfolio.hu.

A térképet ide kattintva lehet megtekinteni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük