Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megszólalt a virológus: elmondta, mikor hagyhatjuk otthon a maszkot


Rusvai Miklós szerint a koronavírus-járvány a napokban tetőzik Magyarországon, a szennyvízzel kapcsolatos adatok azonban biztatóak és áprilisban csökkenésre számíthatunk.

Rusvai Miklós szerint ha az oltás jól halad, akkor április végére, május elejére elérhetünk Magyarországon egy olyan átoltottságot, ami biztonságot jelent. Hozzátette, a 11. heti szennyvízadatok annyira biztatóak voltak, hogy Müller Cecília vissza is küldte újabb vizsgálatra a mintát – írja a Blikk.

AZ ÁTFERTŐZÖTTEK SZÁMÁT FIGYELEMBE VÉVE, OLYAN JÓ EREDMÉNYEKET ÉRHETÜNK EL ITTHON, HOGY A SZAKEMBER SZERINT MÁJUS VÉGÉRE LEVEHETJÜK A MASZKOT, NYÁRRA PEDIG ELFELEJTHETJÜK A KORONAVÍRUST, AHOGY TAVALY IS.

„Szerencsés lenne a pedagógusok immunizálása, mielőtt az iskolák újra nyitnak” – nyilatkozta Rusvai az ATV Híradónak, ám ez politikai döntés, és bár szakmailag nem indokolatlan, nem is abszolút szükséges szerinte.

A két új védőoltással kapcsolatban Rusvai Miklós elmondta, hogy megbízhatóak, de be is kell adatni ezeket. Hozzátette: az oltottak magas száma nem jelenti az immunizáltak magas számát is, de az elmúlt három hétben pörögtek fel az oltások, még legalább három hét, mire ezeknek az oltásoknak a hatását látjuk is.

RUSVAI SZERINT AZÉRT A FIATALOKAT TÁMADJA MOST A VÍRUS LEGINKÁBB, HISZEN AZ IDŐSEK MÁR BE VANNAK OLTVA.