Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Megszólal a neves magyar immunológus: tízszer annyi fertőzött lehet, mint a hivatalos adat

2021. májusban lehet a tudományos sztenderdek alapján elfogadott, hatékony oltóanyag – mondta a Spirit FM műsorában Lisziewicz Julianna neves magyar immunológus, a DermaVir nevű AIDS-ellenes gyógytapasz kifejlesztője.

FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/ALEXEI DANICHEV

A szakember által adott interjút az ATV szemlézte; Lisziweicz Julianna úgy véli, hogy valószínűleg előbb lesz tömegesen elérhető, hatásos antivirális gyógyszer, mint bizonyítottan hatékony vakcina.

Hozzátette: úgy 10-szer annyi koronavírus-fertőzött lehet az országban, mint amit amiről a hivatalos adatok szólnak, a fertőzések nagy része a szakember szerint továbbra is detektálatlan marad.

A Pfizer vakcinájával kapcsolatosan megjegyezte: számtalan kérdés nincs még hitelesen megválaszolva, mint például az, hogy az oltás hatására mennyi idő alatt alakul ki és a mennyi ideig áll rendelkezésre a vírussal szembeni az immunitás.

Kiemelte: attól, hogy elkezdődik a tömeges oltatás, nem tűnik el egyből a járvány, mivel a tömeges oltás, illetve az emiatt várható védettség kialakulása is időbe telik, emellett ráadásul a vírus még mutálódhat is.