Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Megrongált egy vezetéket – 46 vásárosnaményi lakásban nem volt áram


A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen az olcsvai férfi ellen, aki idén márciusban Vásárosnaményban nekiütközött egy villanyvezetéknek, és a baleset következtében 46 fogyasztónál csaknem fél napig nem volt áram – közölte a Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az 57 éves férfi március 30-án este Vásárosnaményból hazafelé tartott, amikor egy balra ívelő kanyarban, figyelmetlensége és nem az útviszonyoknak megfelelő közlekedése miatt kisodródott, és egy beton villanyoszlopnak csapódott.

Az ütközés miatt a személygépkocsi felborult, a villanyoszlop és egy lakóház pedig megrongálódott. A ház egyik szobájában leomlott a plafon, valamint a falazat is megrepedt.

A sofőr szerencsére 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, azonban 46 lakásban csaknem fél napig nem volt áram. Az áramszolgáltatót összesen 850 ezer forint kár érte.

Az ügyészség a férfit közérdekű üzem működése megzavarásának gondatlan okozásával vádolja, vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

/szabolcsihir.hu/