Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Megnőtt a kereslet az urnás temetés iránt, a koporsós temetés brutális drágulása miatt


Megnőtt a kereslet az urnás temetés iránt, mert jóval olcsóbb, mint a koporsós temetés. Jövőre azonban – az energiaárak növekedése miatt – az urnás búcsúztatási forma is drágulhat. Átlagosan 3 és 400 ezer forint között kell fizetni egy koporsós temetésért, de a végösszeget több szempont határozza meg – derült ki az ATV Híradó riportjából. Az urnás temetés ennél jóval olcsóbb – az átlagos árakat tekintve 100-150 ezer forinttal kerül kevesebbe –, emiatt pedig az utóbbi időben meg is nőtt iránta a kereslet.

Fotó: Getty Images

A Nógrád megyei Szügy polgármestere, Frenyó Gábor úgy nyilatkozott a híradóban, hogy a temetőben egy éve építettek urnafalat, de azt már úgy alakították ki, hogy a jövőben bővíthető legyen. „Nyolc-tíz évvel ezelőtt állítottuk az ehhez teljesen hasonlító urnafalat, ami lassan meg fog telni, ezért is vált szükségessé, hogy egy új urnaoszlopot állítsunk” – mondta.A közeli Szécsény temetőjében is jelentősen emelkedett az urnás búcsúztatások száma a koporsós temetésekhez képest. Itt az urnákat sokszor a már meglévő sírhelyekben helyezik el, így új sírhelyet sem kell megváltani.

Az urnás temetés ára is emelkedni fog

Az elmúlt időszak áremelkedései a temetkezéssel kapcsolatos költségeket is jócskán megdobták. A temetkezési vállalkozók azt mondták: az energiaköltségek jövőre jelentősen növekednek majd, ami várhatóan emelni fogja az urnás temetkezés árát is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük