Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Meglepő bejelentés: ezt teszi az orosz vakcina a koronavírusból felépültekkel!


Egy igen meglepő bejelentést tett nemrég az argentin kormány: egy vizsgálatnak köszönhetően ugyanis kiderítették, hogyan hat a Szputnyik V. orosz vakcina a felépültekkel.

Covid-19 coronavirus vaccine Close up hands of scientist show Covid-19 vaccine name sputnik-v in glass vial with virus background Hands of doctor wear latex glove holding Covid-19 vaccine in bottle

Kiderült, mire képes a Szputnyik V. orosz vakcina a Covidból felépültekkel. Egészen meglepő következtetésre jutottak az argentinok nemrég az orosz vakcina kapcsán. Az Egészségügyi Minisztérium honlapján jelentették meg azt a tanulmányt, amely egy korábbi vizsgálat eredményeit foglalta össze.

Ebben a vizsgálatban olyan egészségügyi dolgozókat vettek górcső alá, akik korábban már átestek a koronavírus-fertőzésen. 18-59 éveseket vontak be, majd megkapták az orosz vakcina, a Szputnyik V első adagját.

Ezt követően mindannyiuknál megnézték az antitest – azaz az ellenanyag – szintet, és meglepően tapasztalták: gyakorlatilag ugyanannyi antitestjük volt, mint azoknak, akik két oltást kaptak, tehát a Szputnyik V első adagja is olyan védettséget produkált náluk, mint ami a többi embernél csak a 2. oltás után alakul ki. A második oltás viszont már nem növelte tovább az ellenanyag szintjét.

Ez egyébként korábban már a Pfizer-BioNTech vakcina esetén is kiderült, Franciaországban és Spanyolországban ennek megfelelően már át is variálták az oltási rendet.

/ripost.hu/