Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megjelent a döntés az új üzemanyagárakról: kihirdették szerdától mennyiért lehet tankolni a kutakon


Sokan attól tartottak, hogy csak a vasárnapi választások miatt csökkent április közepe óta az üzemanyag ára Magyarországon. Se nem csökken, se nem drágul az üzemanyag Magyarországon a hét közepétől – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből.

Budapest, 2007. január 24.
Töltõfejek egy benzinkútnál. A Mol öt benzinkútjánál már lehet recept nélkül kapható gyógyszert venni. A négy fõvárosi és egy vidéki kútnál közel 50 féle orvosság kapható, köztük fájdalomcsillapítók és vitaminok. A gyógyszer kiválasztásában egy gép segít a vásárlóknak.
MTI Fotó: Beliczay László

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis ezen a szerdán  nem változnak a hazai üzemanyagárak.

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is marad a mostani szinten, így az átlagárakat tekintve az alábbiakkal kalkulálhatnak a járműtulajdonosok a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin – 590 forint per liter,
  • gázolaj – 596 forint per liter.

Kedden éjfélig tehát ezek az átlagárak. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől az egyes benzinkutak árszintje jóval eltérhet. Van olyan töltőállomás Magyarországon, ahol 566 forint körül mérik a benzin és a dízel literjét, de olyan is, ahol 650 forint fölött. A Világgazdaság tapasztalatai szerint a jellemző ár a benzin és a dízel esetében 590 forint körül alakul, leginkább az 585–595 forint közötti tartományban mozog.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük