Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Megdőlt a napi hidegrekord, itt az új magyarországi csúcs


Megdőlt a napi hidegrekord vasárnap hajnalban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közölte a vasárnapi hidegrekordot.

A bejegyzés szerint miközben az elmúlt napokban egy újabb várható erőteljes melegedésre készült az ország, az előzetes adatok alapján vasárnap új napi minimum-hőmérsékleti rekord született.

5,4 fok az új hidegrekord

Az egyik északi völgyben fekvő állomás ugyan egytized fokkal, de alulmúlta a 2017-ben ugyanott mért 5,5 fokos rekordot. Így az új július 17-ei hidegrekord 5,4 fok, amit a Nógrád megyei Zabaron regisztráltak.

Kitértek arra is, hogy a július 17-ei rekord – az eddigi és az új is – jóval magasabb a környező napok legalacsonyabb értékeihez képest. Így bár hétfő reggel is előfordulhatnak 5-6 fokos minimumok a hidegre érzékeny helyeken, a napi hidegrekord – az 1989-ben Szokolyán mért 3,9 fok – „nem igazán forog veszélyben”.

Az előrejelzés szerint a jövő héten melegszik az idő. Hajnalban egyre inkább 10–20 fok közötti minimumok várhatók, míg a maximumok többfelé 35 fok felett lesznek.