Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Még nincs vége, továbbra is lesznek zivatarok – Több vármegyére figyelmeztetést adtak ki vasárnapra is


A hidegfront megtorpan felettünk, hatására igencsak kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulásához is az előttünk álló éjszaka során. Záporok, zivatarok a hét utolsó napján is lesznek, de a heves kísérőjelenségek esélye fokozatosan csökken.

Fotó: Shutterstock

Vasárnap napközben egyre inkább az ország középső harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szelet holnap a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérhetik, zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26, 31 fok között valószínű.

Ma a zivatarok kelet felé távozását követően átmeneti szünet után ismét növekszik a zivatarok valószínűsége a déli, délkeleti országrészben, emellett délután a Duna vonalának környezetében is van esély helyenként zivatar előfordulására. Ezek környezetében átmeneti viharos (~60-85 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadék előfordulhat. Délkeleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 cm-t elérő, esetleg meghaladó átmérővel), 90 km/h körüli széllökés, felhőszakadás (>25-35 mm) kíséretében.

Este, éjszaka már inkább csak a déli tájakon, ott is egyre kevesebb helyen fordulhat elő zivatar, hétfő napközben pedig már nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük