Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Meg akarta ölni az élettársát a volt NAV-főnök – Tizennyolc év fegyházra ítélték Nyíregyházán


Tizennyolc év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a K. Gyulát, aki hat évvel ezelőtt egészen brutális módon akart végezni az élettársával.

shutterstock_263014436

A Nyíregyházi Törvényszék az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt elítélt férfi a büntetés háromnegyedének a kitöltése után bocsátható feltételes szabadlábra a leghamarabb.

K. Gyula, a NAV volt megyei igazgatója 2012-től élettársi kapcsolatban élt a nővel, de megromlott a kapcsolatuk a köztük lévő elszámolási viták, valamint kiskorú gyermekük nevelésével kapcsolatos nézeteltérések miatt. 2015 februárjában Derecske felé tartottak kocsival Konyárról, amikor a férfi torkon és fejen ütötte.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint az asszony megijedt, ezért hirtelen lefékezte a gépkocsit, s megállt, ezzel fékezésre és járműve kikerülésére késztette a mögötte haladó, ismeretlenül maradt forgalmi rendszámú gépkocsit. K. Gyula a sofőrrel szembeni erőszakos magatartásával legalább egy személy életét, s testi épségét veszélyeztette.

Az ominózus napon NAV volt megyei igazgatójához utaztak ketten, akit a férfi megkért arra, hogy hagyja el az ingatlant és menjen el bevásárolni. Az volt a szándéka, hogy végez a volt élettársával. A nő a szobában filmet nézett, amikor a férfi egy késsel rátámadt és megpróbálta torkon szúrni. Az asszony azonban ráfogott a késre így nem tudta megszúrni a nyakát.

Dulakodni kezdtek, majd K: Gyulának sikerült az élettársát a késsel hátulról, tarkótájon megszúrnia. A bejárati ajtó felé menekülő asszony előtt kulcsra zárta az ajtót, majd földre kényszerítette, s a konyhapultról levett nagyobb késsel ismét megkísérelte elvágni a nyakát. Amikor az asszony megpróbált a kazánházon keresztül kimenekülni, a férfi felkapott egy baltát, melynek fokával fejbe ütötte az élettársát, de mivel a balta feje a nyélről lerepült, ezért felkapott egy másik baltát, mellyel ismét fejbe ütötte.

Az asszony a bántalmazás során elszenvedett légcsőszúrás miatt ekkor már erősen vérzett, folyamatosan romló állapotba került. Azt kérte a párjától, hogy ne bántalmazza tovább, és hagyja inkább elvérezni.  Az asszony nyakát ért szúrt sérülés közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő, életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Úgy tudjuk, hogy K. Gyula tagadta a bűnösségét a büntetőeljárás során.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosítás, K. Gyula  és védője felmentés, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság a kiszabott szabadságvesztés tartamára tekintettel elrendelte a férfi letartóztatását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük