ELKÉSZÍTÉS
1.A lisztet tálba szitáljuk és összedolgozzuk a sóval, a tojással, az olívaolajjal, a borecettel és 4-5 ek vízzel. Ha már nem ragad a tészta, folpakba csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.
2.Robotgéppel morzsásra daráljunk a toastkenyeret, majd vajon aranybarnára pirítjuk. Adjunk hozzá 3 ek cukrot, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a cukor el nem olvad, majd tegyük félre.
3.Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével és a rummal. Hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a mazsolát.
4.A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen nagyon vékony lapokká nyújtjuk. A belisztezett konyharuhára helyezzük őket, és a segítségével addig nyújtjuk, amíg a tészta szinte átlátszó nem lesz.
5.A vajat megolvasszuk, megkenjük vele a lapokat, majd rájuk szórjuk a cukros morzsát. Az almás tölteléket elosszuk rajtuk, majd óvatosan feltekerjük őket. A tekercsek végét megkenjük a tojásfehérjével, és finoman összenyomjuk, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.
6.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és óvatosan belehelyezzük a két rétesrudat. A tetejüket megkenjük 1-1 ek olvasztott vajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg liszt
- só
- 2 db tojás
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek borecet
- 2 szelet toastkenyér
- 1 ek vaj
- 3 ek cukor
- A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 2 ek citromlé
- 2 ek rum
- 4-5 ek cukor
- 0,5 tk reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt fahéj
- 7 dkg mazsola
- liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojásfehérje
Like this:
Like Loading...