Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Maximum ennyit jár munkába járás és hazautazás költségtérítéseként a munkavállalóknak


A gazdaságfejlesztési miniszter közleményt adott ki a munkába járás költségtérítéséről, amely szerint a hazautazás támogatásának felső korlátját állapítja meg egy új kormányrendelet.

Fotó: 24ora.eu

A Magyar Közlöny 2023. évi 5. számában megjelent Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleménye, amely a munkába járással kapcsolatos költségtérítésről szóló kormányrendelet egy részét tisztázza, pontosabban a hazautazás felső korlátját – írja az Adózóna.

A Hivatalos Értesítőben olvasható „a gazdaságfejlesztési miniszter közleménye a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. kormányrendelet 3. § (3) bekezdés b) pontja szerinti hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátjáról a 2023. évben”.

A közlemény szerint a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. kormányrendelet 3. § (3) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján a munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátja a 2023. évben 47 820 forint.

A Magyar Közlönyben megjelent munkába járás címén adható költségtérítés egyes szabályainak veszélyhelyzetben történő alkalmazásáról szóló rendelete. A jogszabály értelmében duplájára emelte a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését, ez több százezer munkavállalónak jelent komoly anyagi támogatást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük